Gratis verzending
op orders boven €70,-

Veilig betalen
iDeal, Bancontact, MisterCash

Heeft u een vraag?
Bel: 0516 - 52 34 21

Calcium

Calcium speelt een rol bij fysiologische processen in het lichaam. Het lichaam heeft voor een goed functioneren behoefte aan een dagelijkse aanvoer van calcium, dat onder andere voorkomt in noten, zaden, zuivel, rauwkost en fruit. Mocht het niet lukken genoeg calcium binnen te krijgen via voeding dan kan een voedingssupplement uitkomst bieden.

De opname van het mineraal calcium hangt sterk af van de mineraalverbinding. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen anorganische organische verbindingen en organische vormen van calcium. Organische calcium verbindingen zoals Calciumcitraat, -gluconaat of aspartaat worden door het lichaam sneller opgenomen in vergelijking tot anorganische calcium.

Onze vermelding op http://www.keurmerk.info
9.2 Onze vermelding op http://www.keurmerk.info Lees onze reviews! verzameld door Kiyoh.nl

Artikelen 1 tot 18 van 72 in totaal

per pagina

Onze vermelding op http://www.keurmerk.info
9.2 Onze vermelding op http://www.keurmerk.info Lees onze reviews! verzameld door Kiyoh.nl
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Artikelen 1 tot 18 van 72 in totaal

per pagina

Onze vermelding op http://www.keurmerk.info
9.2 Onze vermelding op http://www.keurmerk.info Lees onze reviews! verzameld door Kiyoh.nl
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

meer over calcium

De mate van opname door het lichaam, opneembaarheid, van het mineraal calcium hangt sterk af van de mineraalverbinding van het voedingssupplement Er wordt een onderscheid gemaakt tussen anorganische organische verbindingen. Anorganisch zijn lichaamsvreemd en organisch zijn lichaamseigen verbindingen. Calciumcarbonaat, -sulfaat of –oxide zijn anorganisch en hebben een in verhouding lagere opneembaarheid en worden daardoor langzamer opgenomen. Organische vormen van calcium als Calciumcitraat, -gluconaat of aspartaat worden door het lichaam sneller opgenomen en behoren tot de organische verbindingen.

Vaak zien we dat calciumcarbonaat (anorganische vorm) wordt toegepast omdat deze vorm heel compact is waardoor er een hoge dosering in een tablet past. De prijs van het anorganische calciumcarbonaat is ook lager dan de meeste organische verbindingen. Wel is het zo dat calciumcarbonaat voor een goede opname afhankelijk is van maagsap. Mensen met een verstoorde spijsvertering kunnen daarom beter voor calciumcitraat kiezen.

Opneembaarheid van calcium

Naast de soort calciumverbinding spelen ook nog andere factoren een rol bij de opname van calcium in het lichaam. Zo heeft vooral de aanwezigheid van voldoende vitamine D een positief effect. Aanwezigheid van fytinezuur en oxaalzuur in de voeding evenals koffie, thee en bepaalde medicatie remmen de opname juist sterk.

*Goedgekeurde gezondheidsclaims bij Calcium

- Calcium is goed voor het behoud van sterke botten
- Calcium is van belang voor het behoud van sterke tanden
- Calcium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme
- Calcium draagt bij tot de normale werking van spijsverteringsenzymen
- Calcium is nodig voor een normale groei en ontwikkeling van het beendergestel van kinderen
- Calcium helpt het verlies van botmineralen bij vrouwen in de menopauze te verminderen. Een lage botmineraaldichtheid is een risicofactor voor botbreuken door osteoporose. (Bij minimale inname van 400mg calcium)
- Calcium is goed voor de kalkhuishouding
- Calcium ondersteunt een normale spierwerking
- Calcium is van belang voor het zenuwstelsel

**bron: Keuringsraad

Referenties bij Calcium

1. Pravina, P., Sayaji, D., & Avinash, M. (2013). Calcium and its role in human body. International Journal of Research in Pharmaceutical and Biomedical Sciences, 4(2), 659-668.

2. Raskh, S. (2020). The importance and role of calcium on the growth and development of children and its complications. International Journal for Research in Applied Sciences and Biotechnology, 7(6), 162-167.

3. Johnston Jr, C. C., Miller, J. Z., Slemenda, C. W., Reister, T. K., Hui, S., Christian, J. C., & Peacock, M. (1992). Calcium supplementation and increases in bone mineral density in children. New England journal of medicine, 327(2), 82-87.