Gratis verzending
op orders boven €70,-

Veilig betalen
iDeal, Bancontact, MisterCash

Heeft u een vraag?
Bel: 0516 - 52 34 21

Vitamine B

Er zijn in totaal acht verschillende B-vitamines: vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11 en B12. B-vitamines komen in allerlei soorten voedingsproducten voor. Rijke bronnen zijn o.a. lever, zaden, noten, melkproducten en vis

Vaak worden B vitamines gecombineerd in bijvoorbeeld een Vitamine B Complex of in Multivitamines, dit omdat de B-vitamines onderling goed samenwerken. Specifieke B vitamine supplementen zijn er ook. De meest gekochte losse b vitamines zijn vitamine B3 en vitamine B12.

Onze vermelding op http://www.keurmerk.info
9.2 Onze vermelding op http://www.keurmerk.info Lees onze reviews! verzameld door Kiyoh.nl

Artikelen 1 tot 18 van 232 in totaal

per pagina

Onze vermelding op http://www.keurmerk.info
9.2 Onze vermelding op http://www.keurmerk.info Lees onze reviews! verzameld door Kiyoh.nl
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Artikelen 1 tot 18 van 232 in totaal

per pagina

Onze vermelding op http://www.keurmerk.info
9.2 Onze vermelding op http://www.keurmerk.info Lees onze reviews! verzameld door Kiyoh.nl
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Vitamine B in voeding

Uiteraard is voldoende vitamine B binnenkrijgen via voeding uw beste optie. Als dit via voeding niet lukt kunt u kiezen voor supplementen. Om u te helpen vitamine B uit voeding eerst te proberen hebben wij hieronder een overzicht gecreeerd met de verschillende B-vitamines en in welke voeding u de verschillende vitamines kunt vinden.

Bronnen rijk aan vitamine B
-Vitamine B1 (thiamine): Zaden en noten (zoals zonnebloempitten en paranoten), brood, aardappelen, groente, vlees, melk.
-Vitamine B2 (riboflavine): Lever, lijnzaad, amandelen, kaas, soja, eieren, champignons, paling.
-Vitamine B3 (niacine): Vlees (zoals kalkoen, kip), vis (tonijn, zalm) lever, pinda’s, chiazaad.
-Vitamine B5 (panthotheenzuur): Zonnebloempitten, lever, paddestoelen (zoals shiitake en champignons), kaas, linzen, rundvlees, eieren, boekweit, avocado.
-Vitamine B6: Zonnebloempitten, pistachenoten, zilvervliesrijst, kalkoen, lever, vis (zoals ansjovis, forel, zalm, haring).
-Vitamine B8 (biotine): Lever, eieren, melkproducten, noten, pinda’s.
-Vitamine B11 (foliumzuur): Lever, soja, groene bladgroenten (zoals spinazie, postelein, raapstelen), spruitjes, broccoli, quinoa.
-Vitamine B12: Lever, zeewier (nori), mosselen, vis (zoals sardientjes, makreel, haring, koolvis), melkproducten.

Gezondheidsclaims bij vitamine B

Zoals hierboven te zien is zijn er vele verschillende vitamine B. Iedere vitamine B heeft haar eigen, door de keuringsraad, goedgekeurde gezondheidsclaims. Hieronder vindt u een overzicht van gezondheidsclaims en de verschillende b vitaminen.

* Goedgekeurde gezondheidsclaims:
-Vitamine B1 is o.a. goed voor: hart, zenuwstelsel, gemoedstoestand, leerprestatie, concentratievermogen, geheugen en de energiestofwisseling.
-Vitamine B2 is o.a. belangrijk voor: zenuwstelsel, slijmvliezen, ijzerhuishouding, huid, gezichtsvermogen en het energieleverende metabolisme.
-Vitamine B3 is o.a. goed voor: huid, gemoedstoestand, leerprestatie, concentratievermogen, geheugen, slijmvliezen, zenuwstelsel en het energiemetabolisme.
-Vitamine B5 draagt o.a. bij aan: de vermindering van moeheid en vermoeidheid, de normale weerstand tegen stress, geestelijke inspanning/druk en het energieleverend metabolisme.
-Vitamine B6 is o.a. goed voor: cysteine aanmaak, homocysteïnemetabolisme, eiwitstofwisseling/glycogeenstofwisseling, gemoedstoestand, leerprestatie, concentratievermogen, geheugen en het zenuwstelsel.
-Vitamine B8 draagt o.a. bij aan: normale haargroei, een gezonde huid, een normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten.
-Folaat draagt o.a. bij aan: extra energie bij vermoeidheid/moeheid, hersen- en zenuwfuncties betrokken bij het leervermogen, het normale functioneren van het immuunsysteem, de aanmaak van cellen en weefsels, tot de vorming van rode en witte bloedcellen en de normale aminozuursynthese.
-Vitamine B12 is o.a. goed voor: het celdelingsproces, vermoeidheid en moeheid, de energiestofwisseling, de vorming van rode bloedcellen en het zenuwstelsel.