Gratis verzending
op orders boven €70,-

Veilig betalen
iDeal, Bancontact, MisterCash

Heeft u een vraag?
Bel: 0516 - 52 34 21

Nattokinase

Al meer dan 1000 jaar wordt door veel mensen in Japan natto gegeten als ontbijt. Nattokinase is een enzym dat onstaat bij het fermenteren van ongepelde sojabonen met de probiotische Bacillus subtilis natto bacterie. In Japan wordt deze procedure toegepast om het traditionele gerecht Natto te maken.

Onze vermelding op http://www.keurmerk.info
9.2 Onze vermelding op http://www.keurmerk.info Lees onze reviews! verzameld door Kiyoh.nl

3 artikel(en)

per pagina

Onze vermelding op http://www.keurmerk.info
9.2 Onze vermelding op http://www.keurmerk.info Lees onze reviews! verzameld door Kiyoh.nl

3 artikel(en)

per pagina

Onze vermelding op http://www.keurmerk.info
9.2 Onze vermelding op http://www.keurmerk.info Lees onze reviews! verzameld door Kiyoh.nl

Meer over Nattokinase

Al meer dan 1000 jaar wordt door veel mensen in Japan natto gegeten als ontbijt. Natto is een fermentatieproduct gemaakt van soja, welke geënt wordt met de Bacillus subtilis natto.

Natto wordt in veel huishoudens zelf geproduceerd. We kunnen dit vergelijken met het maken van kefir uit melk met het kefirplantje. Uit natto, een enzym kan een aantal interessante producten worden geëxtraheerd, waaronder vitamine K2 en nattokinase. In de jaren 80 verschenen de eerste berichten over de fibrinolytische (splitsen van het eiwitrijke fibrine) werking van nattokinase.

Nattokinase – Wat is het

Nattokinase is een enzym dat onstaat bij het fermenteren van ongepelde sojabonen met de probiotische Bacillus subtilis natto bacterie. In Japan wordt deze procedure toegepast om het traditionele gerecht Natto te maken.

Tegenwoordig worden de gezondheidseffecten van het fermenteren van voedsel steeds meer onderkend. Fermenteren wordt al heel lang gedaan om de houdbaarheidsduur van verse voeding te verlengen. Door het toevoegen van specifieke micro-organismen aan het voedingsmiddel komen er onder invloed van warmte en vocht enzymen vrij, waardoor stoffen zoals suikers en zetmeel worden omgezet die ervoor zorgen dat de houdbaarheid, maar ook de smaak, opneembaarheid en verteerbaarheid verandert.

Gefermenteerd voedsel is gezond omdat het makkelijker wordt verteerd door de darmen en omdat het een gunstige invloed heeft op het microbioom in de darm.

Naast bron van nattokinase is natto tevens een gezonde en plantaardige bron van eiwitten, waardoor het goed past in een vegetarisch of veganistisch dieet. Ook bevat natto vitamine K2 (menaquinone-7), de best opneembare vorm van vitamine K.

Nattokinase - Zijn er bijwerkingen

Mensen die geopereerd moeten worden of een kies moeten laten trekken worden aangeraden om uit voorzorg een week voor de ingreep te stoppen met het eten van natto. Dit vanwege het bloedverdunnend effect van nattokinase. Gebruikers van bloedverdunners, waaronder warfarine, plegen beter eerst overleg met de behandelend arts alvorens een nattokinase supplement te gebruiken.

Nattokinase ervaringen

Nattokinase wordt over het algemeen goed verdragen. De sterkte van nattokinase wordt weergegeven in FU’s (fibrinolytische eenheden). De meeste nattokinase supplementen bevatten 2000 FU’s. Er bestaan ook nattokinase producten met minder FU’s voor mensen die er mogelijk gevoelig op reageren.