Gratis verzending
op orders boven €70,-

Veilig betalen
iDeal, Bancontact, MisterCash

Heeft u een vraag?
Bel: 0516 - 52 34 21

Perilla Olie

In de Aziatische keuken wordt Perillaolie al heel lang als kruid gebruikt. Perillaolie wordt ook gebruikt als voedingssupplement vanwege de bron van Omega 3 vetzuur.

Onze vermelding op http://www.keurmerk.info
9.2 Onze vermelding op http://www.keurmerk.info Lees onze reviews! verzameld door Kiyoh.nl

4 artikel(en)

per pagina

Onze vermelding op http://www.keurmerk.info
9.2 Onze vermelding op http://www.keurmerk.info Lees onze reviews! verzameld door Kiyoh.nl

4 artikel(en)

per pagina

Onze vermelding op http://www.keurmerk.info
9.2 Onze vermelding op http://www.keurmerk.info Lees onze reviews! verzameld door Kiyoh.nl

Meer over Perilla Olie

De Perilla of Shiso plant (Perilla frutescens) komt van oorsprong uit Oost-Azië en is familie van de munt. Tegenwoordig is de plant algemeen voorkomend. De bladeren lijken een beetje op die van brandnetels. Shiso is de Japanse naam voor deze plant.

De zaden van de perilla plant bestaan voor ongeveer de helft uit plantaardige olie. Perilla olie wordt gewonnen door deze zaden koud te persen. Deze koudgeperste olie wordt, in landen als Japan, Birma en China, zowel inwendig als uitwendig gebruikt. Perilla olie is helder geel en ruikt een klein beetje nootachtig. Perilla olie is een drogende olie.

Perilla Olie op de huid

Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linoleenzuur), des te sneller droogt de olie aan de lucht (verharsen).Bij een droge, schrale huid maar ook bij een oudere huid is een meer niet-drogende olie meer geschikt. Hoe minder droog de huid is, des te drogender de olie mag zijn. Tot een sterk drogende olie bij een vette, glanzende en/of onzuivere huid. Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is, en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.

Koudgeperste Perilla Olie

De Perilla zaden worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. Tijdens het persen wordt de olie uit de zaden gedrukt. Daarna wordt deze natuurlijke olie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles om uiteindelijk bij u thuis te belanden.