Acacia vezels
Acacia vezels zijn afkomstig van Acacia bomen, die van origine te vinden zijn in Afrika. Het sap wat uit deze bomen komt wordt gedroogd, waardoor een vezelpoeder vormt. Acacia vezels zijn hypoallergeen, geschikt voor vegetariërs en veganisten, en van nature glutenvrij.
Acaciavezels bevatten arabinogalactanen, rhamnose en glucaronzuur, wat de vorming van korte-keten vetzuren in de darm stimuleert. Deze vetzuren, zoals butyraat, worden geproduceerd door specifieke bacteriën zoals Feacalibacterium Prausnitzii, en dragen bij aan een gebalanceerde darmwerking. Daarnaast ondersteunen acaciavezels ook de groei van bacteriën zoals Akkermansia Muciniphila, bifidobacteriën en lactobacillen.
-
200 stuksMeer info
Biologische Acacia vezels 83% vezels van Mattisson :200 gram
Acacia vezels zijn afkomstig van Acaciabomen, die van origine te vinden zijn in Afrika.
-
220 gramMeer info
Vegan Acacia Vezels 83% vezels van Mattisson (220gr)
Mattisson Acacia vezels geven per portie van 2 eetlepels 10 gram oplosbare vezels en hebben een milde, neutrale smaak. Hierdoor kunnen de Acacia vezels eenvoudig in verschillende voedingsproducten worden verwerkt. Het fijne poeder van acaciavezels kan bijvoorbeeld worden gemengd met smoothies, sappen, yoghurt of ontbijtgranen. De Acacia vezels kunnen ook droog over havermout en salade gestrooid worden. Deze vezels zijn makkelijker in gebruik dan de oude Acacia vezels, aangezien ze beter oplossen.
-
Meer info
Acacia vezels van Nova Vitae : 300 gram
Klinische studies hebben aangetoond dat acacia vezels de groei van gezonde bacteriën in het menselijk spijsverteringskanaal bevorderen.