Kombucha
Kombucha is een gefermenteerde drank met een friszure smaak. Kombucha staat niet alleen bekend om zijn bijzondere smaak, maar ook om de probiotische eigenschappen die aan de drank worden toegekend. Bij Mattisson vind je kombucha’s in verschillende verrassende smaken.
-
Meer info
Biologische Kombucha Rooibos & Rozemarijn van Mattisson (500ml)
De basis van deze Kombucha is rooibos thee aangevuld met rozemarijn. Door het speciale proces van fermenteren bevat de kombucha minder dan 0,2 gram restsuiker per 100 ml. Bij het fermenteren ontstaat er een licht bruisje in de drank. De kombucha wordt niet gepasteuriseerd.
-
Meer info
Biologische Kombucha Groene thee & Bloesem van Mattisson (500ml)
Kombucha bevat levende probiotica bacteriën, oftewel je goede darmbacteriën. Deze vormen een belangrijk onderdeel van de darmflora.
-
Meer info
Fermented kombucha van Terranova (50 caps)
Terranova Fermented Kombucha Fermbucha™ biedt de buitengewoon populaire gefermenteerde zwarte thee in capsulevorm.
-
Meer info
Biologische Kombucha Gember & Matcha van Mattisson (500ml)
De basis van deze Kombucha is Matcha thee aangevuld met gember. Door het speciale proces van fermenteren bevat de kombucha minder dan 0,2 gram restsuiker per 100 ml. Doordat deze drank gefermenteerd is op rijstsiroop ontstaat er geen bruisje. De kombucha wordt niet gepasteuriseerd.
-
Meer info
Biologische Kombucha Green tea Balance van Mattisson (500ml)
De basis van deze Kombucha is groene thee. Door het speciale proces van fermenteren bevat de kombucha minder dan 0,2 gram restsuiker per 100 ml. Doordat deze drank gefermenteerd is op rijstsiroop ontstaat er geen bruisje. De kombucha wordt niet gepasteuriseerd.
Meer over Kombucha
Kombucha is een friszure gefermenteerde drank, gemaakt van thee, suiker en een levend ferment (bacteriën en gisten). Kombucha wordt al eeuwenlang gedronken en is tegenwoordig ook in de westerse wereld erg populair.
Kombucha wordt gemaakt door bacteriën en gisten toe te voegen aan thee met suiker. Het levende ferment ‘eet’ de suikers op, waardoor een lichte bruis en een zurige smaak ontstaan. Bij het bereiken van de juiste zuurgraad kan de kombucha gedronken worden.
Zit er alcohol in kombucha?
Als gevolg van het natuurlijke brouwproces van kombucha kan er een beetje alcohol ontstaan. Dit is echter zo weinig dat kombucha officieel niet wordt gezien als alcoholische drank. Kombucha is daarom veilig voor zwangere vrouwen en kinderen.
De smaak van kombucha
Kombucha heeft een friszure smaak, te vergelijken met appelcider. Hoe langer je kombucha laat fermenteren, hoe meer suikers worden omgezet in koolzuur en hoe frisser en zuurder de kombucha zal smaken. Door kombucha met bijvoorbeeld fruit te mengen kunnen er oneindig veel nieuwe smaken worden gecreëerd.
De voordelen van kombucha
Kombucha is een verfrissend drankje, maar in tegenstelling tot normale frisdrank zitten er geen smaakversterkers in en bijna geen suiker. Een ander voordeel van kombucha: gefermenteerde voeding zou een positieve werking op de balans tussen goede en slechte bacteriën in onze darmen hebben (probiotische eigenschappen).