Groenlipmossel
De groenlipmossel is een mossel die wordt gekweekt in het zuivere water van Nieuw-Zeeland. De groenlipmossel bevat relatief veel omega-3 vetzuren, furaanvetzuren, eiwitten en glycosaminoglycanen. Stuk voor stuk waardevolle bestanddelen. Daarom is groenlipmossel een populair ingredient voor voedingssupplementen en worden er zelfs pure groenlipmossel supplementen gemaakt.
-
Meer info
Groenlipmossel plus formule van Best Choice : 120 tabletten
Niet op voorraad
-
Meer info
Groenlipmossel 500 mg van Best Choice : 60 capsules
Niet op voorraad
Meer over de Groenlipmossel
De groenlipmossel is een klein schelpdier, met vrijwel dezelfde uiterlijke kenmerken als een mossel zoals wij deze kennen. De groenlipmossel verschilt van andere mosselen door haar opvallende kleuren. Zo bevat de schelp van deze mossel de kleuren bruin en geel en zijn de ‘lippen’ (de randen) groen van kleur. De groene randen (lippen) verklaren de naam van dat bijzondere beestje. Daarnaast springt de groenlipmossel er ook qua lengte bovenuit binnen het rijk der mosselen. De groelipmossel is zo’n 240 millimeter lang.
De mosselsoort leeft in de schone wateren van Marlborough Sounds in Nieuw Zeeland en is het belangrijkste export product van het land. De groenlipmossel bevat dankzij het erg zuivere en rijke leefgebied zeer essentiële, natuurlijke ingrediënten zoals omega-3 vetzuren, eiwitten, glycosamineglycanen en furaanvetzuren. Stuk voor stuk waardevolle bestanddelen.
De groenlipmossel en kwaliteit
Dat de groenlipmossel populaire mossel is blijkt wel uit de statistieken. In Nieuw Zeeland startte men met het kweken van de groenlipmossel in de jaren ’70. De vraag bleef maar stijgen en tussen 1988 en 2000 was er een productietoename van liefst 708%. Vandaag de dag is de groenlipmossel nog altijd een zeer belangrijk exportproduct in een nog steeds fors groeiende industrie. Mede om deze reden stond de kwaliteit onder druk en zijn diverse organisaties op hun hoede om de kwaliteit van de ‘kuku’ mossel te waarborgen. De standaarden van de U.S Food and Drug Administration, Europese Unie en NZ Food Safety Authority moeten steevast worden nageleefd. Zeewater en mossels worden vaak getest op alle voorwaarden, zoals bacteriën, metalen en biotoxines. Als de kwaliteit goed is, kan men verdergaan met de productie.
Dankzij deze strenge controles is de kwaliteit van de nieuwzeelandse groenlipmossel nog steeds van een zeer hoog niveau. Ieder product dat de groenlipmossel bevat heeft een hoog kwalitatief ingredient gebruikt al staat of valt de kwaliteit van het eindproduct met de productie en verwerkingsmethoden en de gekozen specifieke combnaties met andere ingredienten. Nier ieder groenlipmossel product is dan ook van dezelfde kwaliteit.