Gratis verzending
op orders boven €70,-

Veilig betalen
iDeal, Bancontact, MisterCash

Heeft u een vraag?
Bel: 0516 - 52 34 21

Probiotica

Probiotica supplementen worden steeds populairder en worden dan ook steeds meer gekocht in onze webshop. Om deze reden hebben wij hieronder onze probiotica supplementen voor u verzameld. Mocht u vragen hebben over 1 van deze producten neem dan gerust contact met ons op.

TIP: Het aantal KVE's (Kolonie Vormende Eenheden), ook wel CFU genoemd, wordt op veel probiotica producten vermeld. Het is dan ook een waarde waarmee u de verschillende producten onderling zou kunnen vergelijken.

Onze vermelding op http://www.keurmerk.info
9.2 Onze vermelding op http://www.keurmerk.info Lees onze reviews! verzameld door Kiyoh.nl

Artikelen 19 tot 36 van 165 in totaal

per pagina

Onze vermelding op http://www.keurmerk.info
9.2 Onze vermelding op http://www.keurmerk.info Lees onze reviews! verzameld door Kiyoh.nl
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Artikelen 19 tot 36 van 165 in totaal

per pagina

Onze vermelding op http://www.keurmerk.info
9.2 Onze vermelding op http://www.keurmerk.info Lees onze reviews! verzameld door Kiyoh.nl
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Meer over probiotica

Probiotica zijn levensvatbare bacteriën die van nature in de darmen voorkomen. Wanneer ze in aanraking komen met water, ontwaken ze uit hun sluimertoestand en worden ze weer actief.

Waar zit probiotica in

We consumeren al sinds mensenheugenis grote hoeveelheden bacteriën. Deze levensvatbare bacteriën, ofwel probiotica, zitten van nature of na een bewerkingsproces in onze voeding. Voorbeelden van gefermenteerde voedingsmiddelen die probiotica bevatten, zijn onder andere yoghurt, kaas, bier, zuurkool, salami en augurken.

Soorten probiotica

Probiotica worden verkocht als gefermenteerde drankjes, yoghurtdrank of als voedingssupplement (capsules of sachets). Er zijn veel verschillende soorten probiotische bacteriën. De meeste  horen tot de  lactobacillen of bifidobacteriën. Ze moeten in ieder geval levend zijn, en in voldoende grote hoeveelheden in een product aanwezig zijn. Hierover later meer. Het specifieke type bepaalt wat de mogelijke werking zou kunnen zijn. 

Er zijn verschillende soorten probiotica die allemaal uit verschillende bacteriën zijn opgebouwd. We onderscheiden oa. de volgende soorten probiotische bacteriën:

  • Bifidobacterium bifidum
  • Bifidobacterium lactis
  • Enterococcus faecium SF68
  • Lactobacillus acidophilus
  • Lactococcus lactis
  • Lactobacillus reuteri
  • Lactobacillus casei Shirota*
  • Lactobacillus rhamnosus Goldin en Gorbach (LGG)*

*De laatste twee genoemde soorten probiotica zijn het bekendste.

Meestal zijn probiotica dus bacteriën, maar er worden ook vergelijkbare effecten toegeschreven aan bepaalde gisten. Wilt u hier meer over weten, of willen weten welke bacterien welke effecten zouden hebben, dan raden wij u aan dit met uw gezondheidsprofessional te bespreken.

Kracht van Probiotica

Er moeten, zoals eerder vermeld, veel bacterien in leven blijven in een probioticum om met een probioticum enig effect te kunnen bereiken. Hoeveel dit moet zijn daar zijn de meningen erg over verdeeld. Zelf zouden wij kiezen voor producten met, of meer dan, 10 miljard kolonie-vormende eenheden (KVE's), maar als u 10 mensen vraagt krijgt u waarschijnlijk 10 verschillende antwoorden.

Levensvatbare bacteriën worden uitgedrukt in KVE's’s (Kolonie Vormende Eenheden). Soms ook CFU genoemd (Colony Forming Units). Probiotica met een goede kwaliteit hebben een goede overleving in het spijsverteringskanaal. Een kwalitatief probioticum bevat dan ook veel KVE’s.

Het aantal KVE's  is eigenlijk een maat voor de kracht van een probiotica-supplement. Het getal geeft aan hoeveel levensvatbare bacteriekiemen er in het supplement zitten. Er wordt dus van uit gegaan dat elke bacterie een kolonie kan veroorzaken. Het aantal KVE's wordt op veel probiotica producten vermeld. het is dan ook een waarde waarmee u de verschillende producten onderling zou kunnen vergelijken.

Het juiste aantal of minimale aantal KVE's in een probioticum bespreekt u het beste met een gezondheidprofessional die uw situatie goed kent. Het is namelijk echt maatwerk en daarom werk voor een professonal. Een zo hoog mogelijke aantal KVE's hoeft niet het beste te zijn voor u.

Probiotica, Prebiotica en Synbiotica

Deze 3 termen worden vaak door elkaar gebruikt en kunnen verwarrend zijn. Voor de duidelijkheid geven wij hieronder het verschil.

  1. Probiotica: Zijn levensvatbare bacteriën die van nature in de darmen voorkomen.
  2. Prebiotica: Is een verzamelnaam voor stoffen die de groei van bepaalde bacteriesoorten in het lichaam zouden bevorderen. 
  3. Synbiotica: Is de naam voor producten waar zowel probiotica en prebiotica in zit.

Meerdere producenten combineren probiotica en prebiotica in hun producten om de kans op meer levende baterien te vergroten. Of het ook daadwerkelijk dit effect heeft is ons niet bekend.

Gezondheidsclaims Probiotica

Veel gezondheidsclaims die aanvankelijk op probiotische producten stonden, staan er nu niet meer op. Voor zover ons bekend zijn er dan ook geen erkende en/of goedgekeurde gezondheidsclaims voor probiotica. De claims die nog gemaakt worden verwijzen meestal naar de hoeveelheid bacteriën die erin zitten, en dat ze de darmen levend bereiken. Maar of dat is niet een claim voor gezondheid maar een claim over de sterkte van het product.. Of er wordt een gezondheidsclaim gemaakt die verwijst naar andere ingrediënten in het product, zoals vitaminen.

Probiotica hebben voor zover ons bekend geen ongewenste bijwerkingen.